Barentssykkelfest under Arctic Race of Norway
15.-17. august 2018
Vi arrangerer og inviterer til en felles Barents-sykkeltur fra Nikel i Russland til Kirkenes i Norge 15. august 2018, og deltar samme dag i den offisielle åpningen av Arctic Race of Norway i Kirkenes. Bli med - påmelding innen 10. JULI 2018.

Sirbmá IL og Pilgrims i samarbeid med Arctic Race of Norway og Barentssekretariatet, inviterer sykkelmiljøene i Barentsregionen til å være med på Barentssykkelfest under Arctic Race of Norway

Vi arrangerer og inviterer til en felles Barents-sykkeltur fra Nikel i Russland til Kirkenes i Norge den 15. august 2018. Dette er samme dag som den offisielle åpningen av Arctic Race of Norway, som finner sted i Kirkenes. Ved å arrangere en felles sykkeltur fra Nikel i Russland til Kirkenes i Norge, med norske og russiske syklister, ønsker vi å markere 25 år med samarbeid i Barentsregionen.

Vi har også invitert våre sykkelvenner fra Finland til å sykle fra den norsk-finske grensa i Neiden/Näätämö (ca. 50 km), møte oss i Hesseng og sykle sammen til Kirkenes.

Vi sykler over den norsk/russiske grensa og viser at det går an

Sykkelturen er ca. 50 km, og vi starter kl. 09.00 (norsk tid) fra Nikel og forventet ankomst er kl. 15.00 (norsk tid) i Kirkenes. Sykkelturen er både for barn, ungdom og voksne. Bli med!  

Alle deltakere må ha gyldig grenseboerbevis eller visum. Det stilles ingen spesielle krav til sykkel, men må være egnet til å sykle noen km på asfaltert vei, og må være i god stand (brems og gir i orden). Alle må sykle med hjelm og ha klær etter været - og gjerne stille i klubbdrakt. Vi har følgebiler/busser slik at de minste kan ta pauser underveis samt service, drikke og mat til syklistene. 

Vi fra Norge reiser til Nikel den 14. august, for å møte syklistene fra russland. Det blir felles middag og skoleovernatting i Nikel. Den 15. august sykler vi sammen fra Nikel til Kirkenes for å markere 25 år med unikt samarbeid i Barentsregionen! 

Bli med - påmeldingsinfo

Har du lyst til å bli med på denne unike sykkelturen? Meld deg på innen tirsdag 10. juli 2018 med å sende epost til sjefsdutta@hotmail.com. I eposten legger du med kopi/bilde av 1. side i passet til deltakeren + tlf.nr. Da har vi all info vi trenger til 1. skritt i visumsøknaden (invitasjonen). Gi beskjed om du har grenseboerbevis - trykk på link for info om hvordan det kan skaffes.

Påmelding i Russland skjer til Olga Lipina, se kontaktinfo nedenfor.

21 barentsbarn på den offisielle ARN-teampresentasjonen

Blant barna i alderen 6-12 år som deltar på sykkelturen velges 21 til å delta i den offisielle åpningen og presentasjonen av de 21 lagene som deltar i årets Arctic Race of Norway. Dvs. 7 barn fra hvert av landene, og omtrent like mange jenter og gutter. Er ikke det kult!? :)

Flere Barentsfest-arrangementer

Etter den offisielle åpningen av Arctic Race of Norway drar vi og våre barentssykkelvenner videre til Deatnu/Tana, og her vi vil delta i disse arrangementene:

Torsdag 16. august - ARN 1. etappe Vadsø-Kirkenes:

- Sirbmá ILs trimritt uten tidtaking fra Tana bru til Varangerbotn/Karlebotn og Barentscamp på Karlebotn-sletta - hvor vi heier på ARN-syklistene eller

- Varanger sportsklubb turritt med tidtaking fra Vadsø/Varangerbotn til Kirkenes.

Fredag 17. august - ARN 2. etappe Tana-Kjøllefjord:

- deltar i arrangementer på startpunkt Tana eller Barentscamp på Ifjordfjellet - hvor vi heier på ARN-syklistene.

Kontaktpersoner: leder i sykkelgruppa - Sirbmá IL, Per Torleiv Ravna, tlf. +47 41935756.

Prosjektledere: Pilgrims - Olga Lipina, + 7 921 176 74 51, a_m_lipin@mail.ru, Sirbmá IL - Synnøve Solbakk, +47 95803133, sjefsdutta@hotmail.com

Info om Arctic Race of Norway

Historien om Barents-sykkelsamarbeid

Dette skriver Olga Lipina om begynnelsen til samarbeidet: 

Since 1992 Anatoly Lipin was working on the project on Barents Children´s and Youth cycling tour. We were married in 1996 after "Peter the Great" cycling tour from Murmansk til Zaandam (the Netherlands). In June 1999 we met Nils Peder Eriksen and Doris Nordbye during Sami Games. They made the great contribution into development of the Barents cycling cooperation. Thanks to Nils Peder we met a lot of sportsmen and active people in the Northern Norway. In 2000 the first Barents Children´s and Youth cycling tour was implemented. Then it was accomplished every year til 2017. The first Barents race was arranged from Karasjok to Lakselv i 2003. Anatoly and Nils Peder were the great dreamers. Nils Peder promoted Barents Sports Festival, which turned to be Barents Summer and Winter Games. 

Arild og Ragnhild Måsø var også sentrale i oppstarten av vårt Barentssykkelsamarbeid

Barentsmesterskapet i sykling ble holdt noen ganger etter 2003, og fortsatte med årlig Barents Cycling Cup (BCC) fra 2011. BCC er 3 rittarrangementer i året med opptil 9 ritt totalt; 1 rittarr. i hvert av landene - Finland, Norge og Russland. Info om BCC-rittene i 2018 her

 


Oppdatert 22.06.2018
Untitled Document