Rástegáisái 2020 Resultater og oppsummering
Løp og tur i vilt værskifte 18.07.20
68 tøffinger trosset det ustabile været og kom seg på årets arrangement. derav 21 motbakkeløpere som leverte meget gode tider! Flere trimmere kom ned i år og sa: ja, NESTE år skulle de stille i konkurranseklassen (!) for de så de klarte å komme opp under 3 timer som er kravetIL
Årets arrangement gikk av stabelen lørdag 18.juli. Tross værmeldinga i lang tid hadde lovt flott toppturvær skiftet dette i siste liten og det kom frem at det skulle bli både tåke og kraftig regn under arrangementet.
 
Det ble derfor utsatt start til litt utpå dagen ettersom vi ikke har mørket på kveldene å ta ekstra hensyn til.
Trimmere ble oppfordret til å starte etter kl 10.00 og motbakkeløperne startet kl 13.00.13.30 og 14.00
I år hadde vi endret til å dele startgrupper opp til at de som forventet å benytte  lengst tid fikk starte først. Både for covid-19 hensyn og også for at tidtaker på fjellet skulle ha kortere ventetid.
Løperne gav tilbakemelding om at dette fungerte veldig greit og  vi ble oppfordret  til å beholde denne startdelinga for fremtidige arrangement også .
 
Været ga ekstra utfordringer i år. med sterk vind og kraftig regn for de første startende trimmere. Vinden blåste såpass kraftig på fjellet så det ble ikke mulig å sette opp lavvuen i år. Trimmere måtte derfor varme seg og skifte klær under presenningen istedet og de første som kom opp måtte også snu under foten grunnet tett tåke. Men rett før løperne startet lette tåka og løpet kunne gjennomføres med målgang på toppen.
 
Flere løpere fikk personlige bakkerekorder i år men ingen klarte slå bakkerekordene denne ang heller. rekordtidene ble derimot nærmere enn noen gang.
Piera Tobiassen som løper for  IL Forsøk ,ble raskeste mann opp i år og Gunhild Kvålseth, Morgendal idrettslag, var raskeste kvinne var bare knappe to og fire minutter under rekordene.
Svein Roger Kaspersen leverte den beste tiden som har vært blandt menn over 40 år suiden oppstart 2013 
Ser vi rekordene ryke neste år?
 
Her er årets  resultater:
Bilder: 
1. Piera Tobiassen, Forsøk IL og Gunhild Kvålseth, Morgendal IL
2. Svein Roger Kaspersen, no team
3. Per Torleiv Ravna og Synnøve Solbakk, Sirbma-Sirma IL
4.Tuija Timonen, Sirbma-Sirma IL, Maret Ravdna Wigelius, no team, Kaisa Hjelløkken, Sirbma- Sirma IL
 
 Tidtaker under tøffe forhold: først opp og sist ned Agnar Varsi
 
Våre vakter, kaffekokere og sanitet på fjellet Piera Jon Holm og Johan Alexander Anti
 Løpet og trimturens sponsor er #Sparebank1-Nordnorge TAKK for dere er med oss


 
 
Vi sees igjen lørdag 17.juli 2021
Oppdatert 20.07.2020
Untitled Document